• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Champagne voor alle gelegenheden!

De Mooiste Champagnes voor alle gelegenheden vind je bij Muselet. De met veel zorg en aandacht samengestelde champagnes vind je op deze pagina. Niet zomaar alle champagnes, maar vooral degene die wij erg lekker vinden.
Merken
Type
Land
Sale
Alexandre Bonnet Champagner Alexandre Bonnet Harmonie de Blancs Brut
€49,99 €39,97
+
Sale
Victor & Charles Victor & Charles Le Brut
Victor & Charles Le Brut
€69,99 €59,47
+
Sale
Guy Laforge Guy Laforge Rosé
Guy Laforge Rosé
€39,99 €28,95
+
Sale
Bollinger Bollinger Special Cuvée
Bollinger Special Cuvée
€59,99 €49,97
+
Sale
Victor & Charles Victor & Charles Le Rosé
Victor & Charles Le Rosé
€89,99 €69,97
+
Sale
Alexandre Bonnet Champagner Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut
€49,99 €34,97
+
Sale
Jean de Villaré Jean de Villaré Brut
Jean de Villaré Brut
€39,99 €21,97
+
Sale
Moët & Chandon Moët & Chandon Ice Impérial
€59,99 €44,97
+
Sale
Victor & Charles Victor & Charles Le Blanc de Blancs
€89,99 €74,97
+
Sale
Alexandre Bonnet Champagner Alexandre Bonnet Blanc de Noirs Brut
€49,99 €35,97
+
Sale
Guy Laforge Guy Laforge Grande Cuvée
Guy Laforge Grande Cuvée
€39,99 €23,95
+
Sale
Bollinger Bollinger Rosé Champagne
Bollinger Rosé Champagne
€79,99 €72,97
+

Champagne in verschillende smaken

De verschillende smaken van champagnes hangen af van het type en verhouding druivenrassen. Daarnaast is het aantal toegevoegde suikers van belang. De toegevoegde suikers maken een champagne brut of demi-sec. De marges voor deze benamingen zijn ruim, waardoor een brut niet overal gelijk is. Het toevoegen van suikers wordt ook gebruikt om een hoge zuurtegraad tegen te gaan. Dit is waarom er duurdere en goedkopere champagnes op de markt zijn. Het toevoegen van grote hoeveelheden suikers is in de ogen van de Franse Champagneboeren namelijk behoorlijk vals spelen. Champagne die minder dan 12 gram suiker per liter bevat wordt brut champagne genoemd. Brut is een droge champagne en is de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. Dit is waarom 95% van de champagne brut is.

  • Brut < 12 gram suiker per liter
  • Extra Sec 12 – 20 gram suiker per liter
  • Sec 17 – 35 gram suiker per liter
  • Demi Sec 35 – 50 gram suiker per liter
  • Doux > 50 gram suiker per liter

Oogstjaren van Champagne

Behalve de suikers zorgen de oogstjaren ook voor een groot verschil. Bij non-vintage champagne worden druiven uit verschillende oogstjaren gebruikt, zodat er een constante kwaliteit geborgen wordt. Bij het selecteren van de druiven vormen de druiven van het laatste oogstjaar de basis. Na het dégorgement wordt hier gemiddeld 20% reserve wijnen aan toegevoegd uit verschillende andere jaren. Dit zorgt voor de nodige continuïteit. Bij vintage champagne wordt maar één oogstjaar gebruikt. Daardoor noemt men een vintage champagne een millésime. Prestige champagnes, ook wel premium vintages genoemd, zijn de allerbeste champagnes die een champagnehuis kan maken. De meeste prestige champagnes worden alleen in de beste oogstjaren gemaakt. Dit verklaard waarom veel van deze prestige cuvées vintage champagnes zijn (met een jaartal).

Champagne druivensoorten

Tot slot  zorgen de druivensoorten die gebruikt worden bij het maken van champagne voor een behoorlijk verschil in smaak. De Chardonnay, Pinot noir en Meunier druiven zijn de bekendste smaakmakers, maar het geheim wordt natuurlijk niet gedeeld door de wijnhuizen. Voor de mousserende wijnen van Veuve Ambal hebben we de grote smaakmakers visueel weergegeven.

Champagne van Muselet.nl

De verschillende smaken van champagne zorgen ervoor dat je voor ieder moment van de dag voor iedere toepassing een geschikte champagne kunt kiezen. Een glas champagne om te proosten op een feestje hoeft niet hetzelfde te smaken als een mooi glas champagne aan tafel. Daarnaast wil niet iedereen hetzelfde uitgeven. Bij de samenstelling van ons assortiment champagnes hebben wij rekening gehouden met de verschillende wensen van champagnedrinkers. Zo hebben wij voor iedere portemonnee en iedere gelegenheid een mooie, bijzondere champagne. Zo kun je bij Muselet al een Champagne kopen vanaf €19,95.