• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Champagne voor alle gelegenheden!

Merken
Sale
Guy Laforge Guy Laforge Grande Cuvée
Guy Laforge Grande Cuvée
€23,97 €19,95
+
Sale
Jean de Villaré Jean de Villaré Brut
Jean de Villaré Brut
€21,97 €19,95
+

Champagne voor alle gelegenheden!

De verschillende smaken van champagnes hangen af van het type en verhouding druivenrassen. Wat vervolgens belangrijk is, is de hoeveelheid toegevoegde suikers. De toegevoegde suikers maken een champagne brut, demi-sec etc. De marges voor deze benamingen zijn ruim, waardoor een brut niet overal gelijk is. Het toevoegen van suikers wordt ook gebruikt om een hoge zuurtegraad tegen te gaan. Dit is een veelvoorkomend punt bij de goedkopere champagnes. Champagne die minder dan 12 gram suiker per liter bevat wordt brut champagne genoemd. Brut is een droge champagne en is de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. Dit is direct een logische verklaring waarom 95% van de champagne brut is.

  • Brut < 12 gram suiker per liter
  • Extra Sec 12 – 20 gram suiker per liter
  • Sec 17 – 35 gram suiker per liter
  • Demi Sec 35 – 50 gram suiker per liter
  • Doux > 50 gram suiker per liter

Oogstjaren

Behalve de suikers maken de oogstjaren ook een groot verschil. Bij non-vintage champagne worden druiven uit verschillende oogstjaren gebruikt, zodat er een constante kwaliteit geborgen wordt. Bij het selecteren van de druiven vormen de druiven van het laatste oogstjaar de basis. Na het dégorgement wordt hier gemiddeld 20% reserve wijnen aan toegevoegd uit verschillende andere jaren. Dit zorgt voor de nodige continuïteit. Bij vintage champagne wordt maar één oogstjaar gebruikt. Daardoor noemt men een vintage champagne een millésime. Prestige champagnes, ook wel premium vintages genoemd, zijn de allerbeste champagnes die een champagnehuis kan maken. De meeste prestige champagnes worden alleen in de beste oogstjaren gemaakt. Dit verklaard waarom veel van deze prestige cuvées vintage champagnes zijn (met een jaartal).

Druivensoorten

Tot slot de druivensoorten die gebruikt worden bij het maken van champagne. De Chardonnay, Pinot noir en Meunier druiven zijn de bekendste smaakmakers, maar het geheim wordt natuurlijk niet gedeeld door de wijnhuizen. Voor de mousserende wijnen van Veuve Ambal hebben we wel de grote smaakmakers visueel aangegeven.

Muselet.nl

De verschillende smaken van champagne zorgen ervoor dat u voor ieder moment van de dag voor iedere toepassing een geschikte champagne kunt kiezen. Een glas champagne om te proosten op een feestje hoeft niet hetzelfde te smaken als een mooi glas champagne aan tafel. Daarnaast wil niet iedereen hetzelfde uitgeven. Bij het assortiment van Muselet is rekening gehouden met de verschillende wensen van champagnedrinkers. Zo hebben wij een assortiment uitgekozen waarbij er voor elke gelegenheid en elke portemonnee een mooie en bijzondere wijn wordt aangeboden. Dit alles natuurlijk tegen een zeer sterke prijs.