• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Relatiegeschenken voor uw zakelijke gelegenheden!

Geen producten gevonden...

Iets te vieren, iemand bedanken of gewoon een aardigheidje aan al je relaties geven? Dan is er geen betere binnenkomer dan een mooie fles champagne. Ons assortiment champagnes is speciaal voor je samengesteld op basis van wat wij van Muselet echt lekker vinden. Misschien niet het grootste assortiment, maar wel het lekkerste assortiment. Met een champagne relatiegeschenk van Muselet weet u zeter dat het geschenk zowel letterlijk als figuurlijk in de smaak valt. 

Een smakelijk relatiegeschenk

Het uitkiezen van een goede champagne of mousserende wijn is een hele kunst. Er zijn zoveel verschillende soorten waar je uit kan kiezen. Daarom helpen wij je graag op weg door de verschillen uit te leggen. Over het algemeen zijn er tussen de champagnes drie grote verschillen, namelijk:

 • suikergehalte
 • druifsoort
 • jaargang

Het suikergehalte

Het suikergehalte in champagnes en mousserende wijnen wordt over het algemeen aangegeven door de termen: Brut, Demi Sec, Extra Brut en Sec.

 • Brut Zero: In Brut Zero champagne is geen suiker toegevoegd en is hiermee de droogste champagne verkrijgbaar.
 • Extra brut: Een zeer droge champagne met weinig toegevoegde suiker. Minder dan 6 gram per liter.
 • Brut: De meest voorkomende champagne soort. Tegenwoordig is 85% van de bubbels die u op de markt vindt een Brut. Een brut is een vrij droge mousserende wijn met tussen de 6 en 12 gram suiker per liter.
 • Extra Sec: Een redelijk droge wijn met tussen de 12 en 17 gram suiker per liter.
 • Sec: Een champagne met een flink zoetje. De champagne smaakt vrij zoet, maar zonder dat dit ten koste gaat van de smaak van de champagne. Bevat tussen de 17 en 32 gram suiker per liter.
 • Demi Sec: Erg zoete mousserende wijn. Per liter tussen de 32 en 50 gram suiker.
 • Doux: De zoetste mousserende wijn verkrijgbaar. Maar liefst meer dan 50 gram suiker per liter en hiermee erg zoet.

De druifsoort

Een ander zeer belangrijk verschil tussen de champagnes is de druifsoort. Deze bepaalt samen met het suikergehalte voor het grootste gedeelte de smaak. Hieronder vindt je een beknopt overzicht van de verschillende druifsoorten:

 

 • Chardonnay
  De Chardonnay druif is de meest gebruikte druif in champagne en mousserende wijnen. De chardonnay zorgt voor de frisse kleur van de champagne en is geschikt om lang te rijpen op vat en in de fles. Er zijn ook soorten champagne die alleen bestaan uit de Chardonnay druif, namelijk de Blanc des Blancs. 

 • Pinot Meunier
  Deze blauwe druif heeft een krachtige smaak met een fruitig aroma. De Pinot Meunier is een druif die goed bestand is tegen voorjaarsvorst en is daarom populair in het noorden van Frankrijk. Echter heeft de druif een beperkt rijpvermogen, waardoor champagne van deze druif niet geschikt is voor doorrijpen op vat of in de fles. Je vindt de Pinot Meunier daarom zelden terug in een lekkere millésimés.  
 • Pinot Noir
  De pinot noir is een druif die veel aandacht nodig heeft. Deze druif kan namelijk niet goed tegen de vorst en loopt in het najaar ook nog veel risico op rot. Toch is de Pinot Noir een van de belangrijkste druifsoorten die de basis leggen voor champagne. Dit heeft met name te maken met de structuur, het karakter en de bewaarpotentie van de champagne. Hierdoor vind je de Pinot Noir vaak terug in lekkere Millésimés of Cuvées. 

Champagne als relatiegeschenk

Zoals gezegd is het uitzoeken van een relatiegeschenk in de vorm van champagne niet even zo gedaan. Wanneer je zeker wilt weten dat degene die het geschenk krijgt de champagne lekker vindt, kunt u het beste kiezen voor een Blanc de Blancs Brut champagne. Dit is de champagne die vrijwel iedereen kent.

Heb je een iets kleiner budget? Kijk dan eens naar ons assortiment Veuve Ambal, deze mousserende wijn is qua smaak niet van echte champagne te onderscheiden. Daarnaast groeien de druiven in streken die tegen het Champagnegebied aanliggen en staan de wijnhuizen eveneens op steenworp afstand van het Champagnegebied.

Maak je relatiegeschenk helemaal af met een persoonlijke boodschap. Deze kan je toevoegen tijdens het bestellen. De boodschap die je hier achterlaat wordt met de hand op een kaartje geschreven. Een persoonlijke boodschap die ook echt persoonlijk aanvoelt.

Hulp nodig bij het uitkiezen van je relatiegeschenk?

Toch iets meer hulp nodig bij het uitkiezen van het ideale relatiegeschenk voor je relaties? Dan zitten wij als liefhebbers van bubbels, champagnes en mousserende wijnen natuurlijk voor je klaar om passend advies te geven en het beste relatiegeschenk uit te kiezen.