• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Champagneglazen

Geen producten gevonden...

Champagne glazen kopen

Om optimaal te genieten van champagne is het belangrijk dat je deze uit het juiste champagneglas drinkt. Bij Muselet hebben we diverse Spiegelau champagneglazen. Deze glazen zijn gemaakt van A-kwaliteit platinum glas.

Het beste champagneglas

Champagneglazen zijn er in allerlei vormen en maten. Daar waar mousserende wijn vroeger nog uit een coupe (plat glas) werd gedronken, is dat tegenwoordig uit de flûte. In een flûte blijft de geur en het koolzuur uit de champagne beter bewaard. Dit zijn twee belangrijke aspecten van het drinken van champagne. Bovendien hebben hoge kwaliteit champagneglazen een dunne wand, waardoor het glas snel de temperatuur van de champagne aanneemt. Hierdoor blijft de champagne langer op de beste temperatuur om te drinken.

Cultuur en esthetiek

Naast de functionele voordelen van een champagneglas heeft de hoge, tulpvormige flûte ook een esthetische functie. De vorm van het glas zorgen namelijk voor een luxe gevoel bij het drinken. Inmiddels is er geen enkel soort glaswerk wat vaker is herontworpen dan het champagneglas!

Champagneglazen van Spiegelau

Bij Muselet hebben wij een mooi assortiment Spiegelau champagneglazen. Deze Duitse fabrikant is al sinds de 16e eeuw gespecialiseerd in het produceren van glazen. De champagneglazen van Spiegelau zijn geschikt voor in de vaatwasser, zonder dat ze . Er zijn 4 verschillende modellen champagneglazen te verkrijgen:

  • Spiegelau Style
  • Spiegelau Authentis
  • Spiegelau Willsberger Anniversary
  • Spiegelau Salute

Ieder model heeft een eigen, kenmerkende vorm. De Salute en de Authentis hebben een klassieke vorm, terwijl de Style en de Willsberger juist een aparte vorm hebben. Leuk als je wat te vieren hebt! Alle Spiegelau glazen komen in een set van 4. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je te weinig glazen in huis hebt.