• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Mousserende Wijn

Merken
Land
Type
Sale
Veuve Ambal Veuve Ambal Expression
Veuve Ambal Expression
€24,97 €22,95
+
Rivarose
€13,47
+
Sale
Edmond Thery Edmond Théry Chardonnay Brut
€17,97 €14,95
+

Mousserende Wijn

In de volksmond worden de termen: "champagne" en "mousserende wijnen" vaak door elkaar gebruikt. Een champagne mag alleen een champagne worden genoemd, wanneer de druiven die gebruikt worden voor het maken van de champagne uit deze gelijknamige streek komen. Mousserende wijnen zijn dus geen champagnes, maar vaak wel net zo lekker! Het grote verschil zit dan ook in het streekgebied waar de druif groeit. 

Ons assortiment mousserende wijnen

Muselet is opgericht uit voorliefde voor bubbels. Ons assortiment mousserende wijnen is dan ook met liefde en zorg samengesteld op basis van wat wij lekker vinden. Een van de mooiste mousserende wijnen die erg veel lijken op de beste champagnes, zijn de wijnen van Veuve Ambal. De druiven die voor deze wijnen worden geoogst komen uit gebieden die op steenworp afstand van de champagnestreek liggen, namelijk de Crémant de Bourgogne. Zo is de Veuve Ambal Domaine Gracieux Chevalier gemaakt in de Chablis streek. Deze streek grenst direct aan de champagnestreek.

Prijswinnende mousserende wijnen

Ons assortiment bubbels gooit over het algemeen hoge ogen en heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Een overzicht van alle prijzen die onze mousserende wijnen hebben gewonnen:

  • Crémant de Bourgogne Brut: Top 3 best mousserende wijn ter wereld, Effervescents du monde 2016. (Medaille D'or), International wine challenge 2017 (Zilveren medaille 2017), Decanter World wine awards (Bronzen medaille), Concours Agricole de Paris (Gouden medaille), Medaille D 'or Paris 2017.
  • Crémant de Bourgogne Brut Rosé: Gouden medaille 2017. Medaille D'or Paris, Guide Hachette 2 sterren, Medaille D'or 2017. Concours Vinalies.
  • Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs: Gouden medaille 2017. Medaille D'or Paris, 2015, Zilveren medaille Effervescent du Monde, Guide Hachette 2 sterren.
  • Rivarosé: Decantér World Wine awards 2017 (Bronzen Medaille).
  • Castellblanc Cava Brut: Bronzen medaille 2010. Decanter World wine awards.
  • Domaine Gracieux Chevalier: Winnaar Crémant test 2015 Winelife.

Feestelijke mousserende wijnen

Opvallende mousserende wijnen nodig voor feesten of partijen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met ons Dreamline assortiment weet u zeker dat u opvalt. In de flessen van deze mousserende wijnen zit een zoetstof die geactiveerd wordt wanneer u de fles draait. Zo ontstaat er een magisch effect waardoor het lijkt alsof de fles tot leven komt. De smaak van Dreamline doet trouwens niet onder voor andere mousserende wijnen. De smaak van deze bubbel is het best te omschrijven als licht zoet met een zachte bubbel. Een mousserende wijn die door iedereen gedronken kan worden.

Een andere mousserende wijn die prima geschonken en gedronken kan worden op feesten en partijen is de Veuve Ambal Ice en zijn varianten. Deze verrassende mousserende wijnen kunnen geserveerd worden met ijs, waardoor deze bubbel bijna aanvoelt als een echte cocktail. De Veuve Ambal Ice heeft een drogere smaak. Gaat u liever voor iets zoeters? Dan kiest u voor de Veuve Ambal Ice Rosé.