Hoe maak je een champagne ontbijt?

 • Geplaatst op
 • 0
Hoe maak je een champagne ontbijt?

U kunt een geliefde niet beter wakker maken dan met een champagne ontbijt! Maar hoe zorgt u dat het een ontbijt wordt om niet te vergeten? Wij helpen u met een goede start.

Waarom een champagne ontbijt?

Een ontbijt voor uw geliefde klaarmaken wordt vaak erg gewaardeerd, maar waarom dan niet gewoon een normaal ontbijt? Er is natuurlijk niks mis met een normaal ontbijt klaarmaken, dit wordt zeker gewaardeerd. Het verschil zit hem echter in de onderliggende waarde. Een champagne ontbijt wordt geassocieerd met luxe, wat niet zomaar voor iedereen op elk moment is weggelegd. Uw geliefde zal zich dus extra speciaal voelen als u flink uitpakt.

In Nederland wordt het vaak met speciale dagen zoals Valentijnsdag gemaakt. Toch is het misschien wel effectiever als u dit juist op een totaal willekeurige dag klaarmaakt. Doordat het als een totale verrassing komt heeft u direct veel meer indruk gemaakt!

Voorbereiding

U heeft ervoor gekozen om uw geliefde te verrassen met een champagne ontbijt. Hoe kunt u dit dan het beste aanpakken?

U staat direct voor een belangrijke keuze: maakt u het ontbijt zelf klaar of laat u dit doen door een ontbijtservice? Het beste kunt u zelf het ontbijt maken, dit laat alleen maar zien dat u bereid bent om moeite te doen voor uw partner.

Wel kan het lastig zijn om het zelf te maken. Zo kunt u tegen verschillende problemen aanlopen. Het eerste probleem zit al direct bij het inkopen doen. Alles wat u voor uw champagne ontbijt nodig heeft moet in de ochtend aanwezig zijn. In het beste geval moet u er voor zorgen dat uw geliefde er niet achter komt dat deze spullen in huis zijn gehaald voor dit ontbijtje. Een beetje sneaky te werk gaan is hier dus erg nuttig. Ook kunt u doen alsof deze producten voor een ander etentje bestemd zijn.

Wat heeft u nodig?

Het verschil tussen een champagne ontbijt en een gewoon ontbijt is dat een champagne ontbijt geassocieerd wordt met meer luxe producten. Zorg er dus voor dat u wat luxer uitpakt dan bij een normaal ontbijt. In plaats van een zak met heel veel broodjes van de supermarkt kunt u voor een champagne ontbijt beter eenmalig gaan voor topkwaliteit.

Over het algemeen is het volgende boodschappenlijstje handig bij het klaarmaken van een champagne ontbijt:

 • Champagnefles
 • Eventueel verse jus d’orange
 • Boter
 • Kaas
 • Luxe broodjes
 • Croissantjes
 • Eieren
 • Zoet broodbeleg: jam, hagelslag, etc.
 • Vleeswaren
 • Zalm
 • Fruit
 • Champagneglazen

Natuurlijk kunt u ook andere alternatieven gebruiken of extra toevoegingen aan uw champagne ontbijt maken. Zo kunt u bijvoorbeeld iets toevoegen waarvan u weet dat uw geliefde dat lekker vindt.

Welke champagne kiest u?

Bij het maken van het champagne ontbijt wilt u natuurlijk een goede champagne hebben. Het is belangrijk om te weten welke champagnes goed combineren met uw ontbijt en welke juist niet. Zo is een brut een vrij droge champagne, die goed te combineren is met vleeswaren en met croissantjes. Kiest u voor een brut champagne dan is het handig om te weten dat deze juist minder goed te combineren is met vruchten die erg zuur zijn.

Kiest u daarentegen voor een Demi-Sec, (zoete champagne) dan kunt u dit het beste combineren met zoet broodbeleg. Zoet broodbeleg is iets wat eigenlijk met alle champagnes prima te combineren is, maar gaat het beste samen met een Demi-Sec.

Wat zijn alternatieven?

Heeft u nou weinig budget en wilt u toch uw geliefde verrassen met een heerlijk ontbijt? Dan zijn er ook goedkopere opties. Wel is het belangrijk dat u bij uw champagne ontbijt niet voor de laagste kwaliteit kiest, dit past namelijk helemaal niet bij dit luxe ontbijt.

Champagne is er in verschillende soorten, maar over het algemeen is dit een vrij prijzig product. Heeft u niet het budget om een champagnemerk te kunnen kopen? Dan zijn er natuurlijk ook verschillende mousserende wijnen die speciaal gemaakt zijn als goedkoper alternatief voor champagne.

Buiten de champagne om kunt u natuurlijk ook op het etenswaar bezuinigen. Er zijn genoeg alternatieven te vinden om toch een heerlijk ontbijt neer te zetten.

Verzorging

Nu u alles heeft geregeld is het alleen nog belangrijk om het leuk aan te kleden. Zorg ervoor dat het ontbijt er netjes en verzorgd uitziet. Maak de tafel geschikt om direct aan te kunnen schuiven. Belangrijk bij een champagne ontbijt is dat de champagne centraal staat. Om hiervoor te zorgen is het cruciaal om champagneglazen te gebruiken. Deze zijn onlosmakelijk verbonden aan het drinken van champagne.

Nu alles is voorbereid hoeft u alleen nog maar te genieten van een heerlijk ontbijt met uw geliefde!

Gaat u ook een champagne ontbijt klaarmaken? Klik hier om ons assortiment aan champagnes en mousserende wijnen te bekijken! Uitstekend geschikt voor een champagne ontbijt!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden