14 heerlijke champagne cocktails!

  • Geplaatst op
  • 0
14 heerlijke champagne cocktails!

Geeft u binnenkort een feestje en vindt u het leuk om zelf drankjes klaar te maken voor uw gasten? Dan is een champagne cocktail een perfecte keuze. Maar welke cocktail kunt u nou het beste maken?

Waarom een champagne cocktail?

Er zijn verschillende redenen waarom een champagne cocktail een fantastisch drankje is om klaar te maken. Al wilt u indruk maken op een feestje dan kan het maken van een heerlijke cocktail een goede manier zijn om de aandacht te trekken. Laat u een ander de cocktail maken dan is dit al direct een stuk minder bijzonder.

Een cocktail zorgt naast de smaak namelijk ook voor een feestelijk gevoel. Tijdens een feest kan een cocktail daarom direct extra sfeer geven. Door de verschillende combinaties die te maken zijn, kunnen er verschillende kleuren cocktails ontstaan. Dit valt vaak erg op. De champagne in de cocktail zorgt voor een stukje extra luxe en een speciaal gevoel.

Natuurlijk is voor velen de smaak het allerbelangrijkste. Ook de smaak van cocktails wordt vaak als ‘lekker’ bestempeld. Door de hoeveelheid aan variatie zijn er tal van mogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat iedereen wel een cocktail kan drinken die naar wens is.

Toch is het voor veel mensen lastig te zeggen welke champagne cocktail ze kunnen maken. Daarom hebben we hier 14 goede varianten opgesteld:

 

  1. Berry Bellini

De eerste is de Berry Bellini. Dit is een heerlijke cocktail die te maken is met de volgende ingrediënten:

2 bakjes met frambozen

50 gram suiker

225 gram Rabarber

115 ml water

Gekoelde mousserende wijn

Het maken van de Berry Bellini is vrij simpel. In een blender mixt u de rabarber, frambozen, suiker en het water totdat het een gladde massa wordt. Vervolgens haalt u het mengsel door een zeef en vangt het op in een middelgrote kom. Vervolgens pakt u een champagneglas en vult dit met 1 of 2 eetlepels van het mengsel. Als laatste hoeft u alleen nog het restant aan te vullen met gekoelde mousserende wijn en voila!

 

2. Royal Julep

De tweede optie is er één voor de vodka liefhebbers. De verfrissende Royal Julep is als volgt te maken:

Ingrediënten:

30 ml Dreamline Vodka

22ml Citroensap

15ml Creme de Menthe

30 ml Champagne naar keuze

15ml Frambozensiroop

Om deze heerlijke champagne cocktail klaar te maken moet de Dreamline Vodka gemengt worden met het citroensap, de Creme de Menthe en de champagne. Als er een julep beker aanwezig is kan het hier het beste in worden gedaan. Voeg hierna gemalen ijs toe totdat de beker driekwart vol zit. Daarna voegt u nog meer gemalen ijs toe in de vorm van een heuvel. Als dit is gedaan kunt u de frambozensiroop van bovenaf naar beneden laten druppelen. Om het helemaal af te maken kunt u er nog voor kiezen om een munt twijg of een echte framboos bovenop toe te voegen.

 

3. Granaatappel Royale

Deze variant is voor de mensen die gecharmeerd zijn van de granaatappel.

Ingrediënten:

5 Granaatappel zaden

1 ons granaatappel likeur

120 ml gekoelde champagne naar keuze

Het enige wat nodig is om deze champagne cocktail te maken zijn de 3 ingrediënten toevoegen in het glas. Zo makkelijk kan het zijn om een champagne cocktail te maken!

 

4. Mango Mimosa

De mango Mimosa is een heerlijk tropische champagne cocktail! Perfect voor in de zomer.

Ingrediënten:

4 rijpe mango’s, in blokjes gesneden

1 rijpe mango, in blokjes gesneden van 1,3 cm

1 fles champagne naar keuze

Mix de blokjes gesneden mango’s met een staafmixer of keukenmachine. filter het vervolgens door een fijnmazige zeef. Haal alle vaste stoffen uit de puree. Meng tot slot de mango puree met champagne in een grote kan. Voor het garneren van de champagne kunt u nog gebruik maken van de mangoblokjes van 1,3 cm.

 

5. Galliano Fizz

De Galliano Fizz is een heerlijke champagne cocktail voor de tequila liefhebber.

Ingrediënten:

44 ml Don q anejo tequila

15 ml Galliano geel

15 ml St. Germain

30 ml citroensap

22 ml siroop

22 ml eiwit

Water

champagne of mousserende wijn naar keuze

1 gedroogd schijfje bloedsinaasappel

Schud allereerst alle ingrediënten. Voeg ijs toe en schud opnieuw. Vervolgens schenkt u het in een cognacglas en voegt u champagne of mousserende wijn als laatste toe. Voor het garneren kunt u een gedroogd schijfje bloedsinaasappel toevoegen.

 

6. Abrikoos Fizz

De abrikoos Fizz is een heerlijke champagne cocktail voor de liefhebber van vodka en abrikoos.

Ingrediënten:

1 eetlepel Dreamline vodka

¼  abrikozennectar

120 ml champagne naar keuze

Giet eerst de vodka en abrikozennectar in een cocktailglas. Voeg als laatste de champagne toe en u heeft een heerlijke abrikozen cocktail.

 

7. Klassieke champagne cocktail.

Klassiekers zijn altijd goede opties om klaar te maken, dat geldt ook voor champagne cocktails. Dit is namelijk een echte klassieker!

Ingrediënten:

1 suikerklontje

Angostura bitter (drank)

120 ml gekoelde champagne naar keuze

1 citroenschil

Week de suikerklontjes door druppels Angostura bitter op de suikerklontjes te laten vallen. leg vervolgens het suikerklontje in een leeg champagneglas en vul deze daarna met gekoelde champagne. U kunt er nog voor kiezen om een reepje citroenschil toe te voegen.

 

8. Imperial Spritz

Bent u toe aan iets anders? Misschien is de Imperial Spritz wel wat voor u!

Ingrediënten:

22 ml verse citroensap

22 ml frambozensiroop

7 ml Crème de cassis

30 ml Dreamline vodka

60 ml mousserende wijn naar keuze

2 citroenschijfjes voor de garnering

Munt voor garnering

Voeg in een shaker de siroop, het citroensap, cassis en vodka toe. Schud vervolgens alle ingrediënten zo’n 8 seconden. Voeg ijs toe in een wijnglas en schenk de geschudde ingrediënten in. Als laatste hoeft u alleen nog de mousserende wijn toe te voegen. Voor het garneren zijn de citroenschijfjes en de munt een goede optie.

 

9. Frans 75 en blanc

Een echte Franse champagne cocktail, heerlijk!

Ingrediënten:

6 eetlepels Lillet blanc

2 eetlepels cognac

2 eetlepels citroensap

Een halve theelepel super fijne suiker

Schud de ingrediënten in een shaker. Voeg ijs toe, dek het af en schud tot het is gekoeld. Zeef het vervolgens in een cocktailglas. Voor het garneren is een citroenschil erg geschikt, maar dit is niet verplicht.

 

10. Blood orange, campari & rosemary elixir

Ingrediënten:

60 ml bloedsinaasappelsap

60 ml campari

15 ml rozemarijn demerara

Eenvoudige siroop

Mousserende wijn naar keuze

Rosemarijn demerara simpele siroop

1,9 liter water

3,8 liter demerara suiker

5 rozemarijn twijgen

Giet het water en de demerara suiker in een pan en verwarm dit tot het is opgelost. Roer de vloeistof totdat het het helemaal helder is en haal het vervolgens van de warmteplaat af. Voeg de rozemarijn twijgen toe in de siroop voor de juiste smaak, aangezien deze van de brander afkomt. Verwijder daarna de rozemarijn twijgen.

Cocktail

Meng de bloedsinaasappelsap, campari, rozemarijn demerara en eenvoudige siroop in een pot. Verwarm dit en breng het 5 minuten aan de kook terwijl u aan het roeren bent. Daarna zal het gekoeld moeten worden in de koelkast. Op het moment dat het geserveerd moet worden hoeft u het alleen nog in de champagneglazen in te schenken en mousserende wijn toe te voegen. De houdbaarheid is 3 weken.

 

11. Spiked cran-pom rosé

Voor de liefhebbers van een rosé is er ook een heerlijke champagne cocktail om te maken. Het bijzondere aan deze cocktail is dat de granaatappel zaden steeds op en neer bewegen.

Ingrediënten:

12 granaatappel zaden (geplaatst in een glas)

15 ml aperol

Een rosé champagne naar keuze

Spiked Seltzer Cape Cod

Cranberry

Voeg ongeveer 12 granaatappel zaden toe aan het glas en vul de helft met rosé champagne. Voeg 15 ml aperol toe en als laatste pas de SpikedSeltzer Cape Cod Cranberry.

 

12. Ingrid Bergman

Weer een heerlijke champagne cocktail! Deze keer ook met ijs voor een verfrissend effect.

Ingrediënten:

1 dash absint

15 ml Cedrat

15 ml citroensiroop

15 ml bier destillaat

Top met champagne naar keuze

Roer alle ingrediënten met ijs en top met champagne. Voila! Voor het garneren is een grapefruitschil erg handig.

 

13. Cranberry Sparkle

Cranberry is een goede smaak voor bij een champagne cocktail. Dit is ook een variant die er zeker mag wezen!

Ingrediënten:

44 ml Dreamline vodka

15 ml limoensap

15 ml eenvoudige siroop

1 eetlepel cranberrysaus

Champagne

Stop de vodka, limoensap, eenvoudige siroop en cranberrysaus in een shaker met ijs en schud krachtig. Het schudden is erg nodig om de bessen te breken. Zeef het mengsel vervolgens in een glas met ijs. Bedek het hierna met een scheut champagne en garneer het met limoen.

 

14. Apres Rouge

De laatste champagne cocktail van deze reeks, maar zeker niet de minste!

Ingrediënten:

89 ml champagne naar keuze

driekwart eenvoudige siroop (1 op 1 verhouding tussen rietsuiker en water)

22 ml limoensap

2 komkommerplakken

4 muntblaadjes

7 ml gemberdrank

30 ml granaatappelsap

1 takje munt

Mix alle ingrediënten behalve de champagne. Voeg daarna pas ijs en champagne toe. Schud het hierna nog één keer. Het is het beste te garneren met een takje munt.  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden